Voeding

 

Wij adviseren om een goede brok te eten te geven in combinatie met een kwalitatief goed natvoer of vers vlees. Een brit is over het algemeen een kieskeurige eter, en wil echt niet alles eten, zelfs niet als hij in de natuur rondloopt:
Onthoudt altijd goed dat een kat een carnivoor is. Een kat wil vlees eten, en geen granen, rijst of maïs. 

In de natuur eet een kat alleen maar vlees, dus bij ons eten ze ook vlees. of een brok zonder bijproducten zoals granen maïs of rijst. Een kattenmaag verdraagt geen granen, maïs of rijst. Hiervan gaat hun ontlasting stinken, en zal niet vast zijn. 

Wij voeren in onze cattery kittenbrokken van Royal Canin. Ze krijgen hier alleen hoogwaardig natvoer van de beste merken. Wij bieden allerlei verschillende soorten merken aan, bv Royal Canin, Animonda, Almo nature e.d.

Wanneer u op een ander voer wilt overstappen doet u dat gefaseerd, week 1   1/3 week 2  2/3, na een dikke maand kunt u helemaal overstappen.  Een goed en betaalbaar alternatief voor Royal Canin is Purizon.Granen:

Ze verdragen voer met veel granen niet goed.
Ten eerste vormen granen vaak het hoofdbestanddeel of 1 van de hoofdbestanddelen
van de kattenbrok.
Waarom?
Omdat het een goedkope grondstof is die bovendien zorgt voor eiwitten en koolhydraten.
Maar katten zijn helemaal niet geschikt om grote hoeveelheden granen te verteren.
Dat resulteert dan ook in grote hoeveelheden ontlasting omdat de granen niet opgenomen worden maar zo weer uitgepoept worden.
Granen kan vanalles betekenen: maïs of tarwe….of iets anders… Rijst klinkt ook heel gezond, maar bevat heel weinig voedingsstoffen.